Субота
18.05.2024
20:05
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Білівський НВК "ЗОШ І-ІІІ ст. - дитячий садок"
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Годинник

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2013 » Квітень » 23 » Обласне методичне об'єднання керівників гуртків інформаційно-комунікативних технологій
10:36
Обласне методичне об'єднання керівників гуртків інформаційно-комунікативних технологій

17 квітня на базі Шепетівського НВК № 1 відбулося засідання обласного методичного об'єднання керівників гуртків інформаційно-комунікативних технологій на тему "Сучасні технології навчання інформатики", присутніми були представники з більшої частини районів Хмельницької області.

Працювали згідно з попередньо ознайомленим планом роботи мотодоб’єднання. Розпочав засідання, директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Гончарук Григорій Макарович, який окреслив проблеми позашкільної освіти та її пріоритетні напрямки. Було названо райони передовики, які активно працюють в гуртковій роботі та показують результати в заочних конкурсах, олімпіадах на рівні області, України: Деражнянський, м. Шепетівка, Дунаєвецький і ін. Було названо і Ізяславський район, що є похвально для керівників наших гуртків. Не оминув увагою Григорій Макарович і райони, які займають останні місця в рейтингах. Вказав  Гончарук Г. М., що охоплення дітей гуртковою роботою в області становить 42%, що не може бути вершиною і мета позашкільної освіти – 100% залучення дітей, а завдання керівників районів створити сприятливі умови роботи. А основна вимога до керівників гуртків – це РЕЗУЛЬТАТИВНІСТЬ!!!

            Згодом слово було передано Можейко Г. О., директору НВК №1, зустрічаючій стороні, яка гостинно приймала учасників методоб’єднання.  Вона презентувала навчальний заклад, історію його розвитку, матеріальну базу; озвучила досягнення, здобуті завдяки учням-призерам Всеукраїнських олімпіад, їх переможцям так і завдяки педагогічному колективу. По закінченню виступу Галини Опанасівни, учасників МО розважила команда КВК «Професіонали», обласні переможці, які жартували на тему професій.

            Наступний етап МО – виступ Вапнічного С. Д., який від імені Ребрини В. А. та з власного досвіду поділився значенням позашкільної освіти в житті учнів, сказавши «через різноманітні конкурси, олімпіади учні «рекламують» себе». Він же на практиці продемонстрував роботу контестера обласного факультативу з програмування.

            Представник Дережнянського району Лоран Надія Борисівна висвітлила питання проектних технологій в гуртковій роботі, поділилася власним досвідом, надала рекомендації щодо даної методики.

            Вчитель інформатики Шепетівського НВК №1 Колісецький Вілен Іванович в комп’ютерному класі практично продемонстрував переваги мультимедійної дошки в навчальному процесі. Як за допомогою мультимедіа заняття на гуртку стає цікавим, неординарним, захоплюючим. Але згодом, на засіданні круглого столу під час обговорення багато представників з районів говорили про відсутність такої матеріальної бази, що не дає можливості зацікавити дітей роботою на гуртку… Згодом Вілен Іванович запросив до класу гуртківців і з їх допомогою продемонстрував модель роботи гуртка «Web дизайн».

Завершальним етапом МО було засідання круглого столу, де кожен з учасників висловив свої враження від МО, поділився проблемами гуртків, піднімали питання, які турбують кожного тощо. На все реагував Гончарук Г. М., даючи поради, обіцяючи допомогти і всіляко підтримувати активних керівників гуртків.

Загалом атмосфера МО була дружньою, позитивною, насиченою,мала неабияку практичну цінність як для всіх так і для кожного зокрема. Всі були заряджені енергією оптимізму і бажанням рухатись вперед для досягнення навчальних цілей. За що висловлюю щирі слова вдячності організаторам та всім учасникам. По закінченню МО всі дійшли одного висновку, що такі зустрічі мають і надалі практикуватися в області. Тож до скорої зустрічі!       

 

Переглядів: 595 | Додав: modern | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вислови відомих

Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Архів записів

Друзі сайту
http://izrmk.at.ua/


Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz